Известие

Collapse
No announcement yet.

Kaтализатор->резонансно гърне

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Kaтализатор->резонансно гърне

Така, поради запушен катализатор реших да го заменя с резонансно гърне(ако бъркам името моля да ме поправите). До тук добре, колата се отпуши сега ускорява доста по-добре, за разхода още не мога да кажа, но се появи един недостатък от направената интервенция. Около 2200-2500 оборота се получава едно много неприятно бучене, което изчезва след тези обороти. Гърнето е слагано в Ем Комплект 33 и според техния каталог би трябвало да е аналог на катализатора. Бих искал да запитам колегите, които са правили подобно нещо, за резултата при тях и дали това е отстранимо по някакъв начин или се налага нова смена. Колата е от подписа.
    Alfa Romeo 156 TS 2.0

Първоначално публикувано от frameframe Покажи съобщение
    Така, поради запушен катализатор реших да го заменя с резонансно гърне(ако бъркам името моля да ме поправите). До тук добре, колата се отпуши сега ускорява доста по-добре, за разхода още не мога да кажа, но се появи един недостатък от направената интервенция. Около 2200-2500 оборота се получава едно много неприятно бучене, което изчезва след тези обороти. Гърнето е слагано в Ем Комплект 33 и според техния каталог би трябвало да е аналог на катализатора. Бих искал да запитам колегите, които са правили подобно нещо, за резултата при тях и дали това е отстранимо по някакъв начин или се налага нова смена. Колата е от подписа.
    Казва се резонантно гърне и това което се е получило е напълно нормално, просто този дрънчащ звук е неизбежен...
    156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Няма идеално щастие, това се получава понякога като се махне катализатора, но ако питат мен, с него или без, при положение че отдавна е взел-дал, да се маха на момента...
      "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
      F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Първоначално публикувано от frameframe Покажи съобщение

Аз пак да изпозлвам темата и да попитам , как разбра , че ти е запушен катализатора , защото гледам си бензинка и то 2.0 ТС като мен и да си попитам и аз.
        Alfa Romeo 156 2.0 TS `99 V3 | BN RICH/DISTINTIVE | Remapped by O.E.Motorsport., Eibach Black Springs, 17'' Rims, V6 Intake mod, Denso Iridium spark plugs, Lighten pulley crank

Comment

Малко форсираш на място маторя, ако засмърди на яйца или запъртъци значи е за боклука (продваш го, ще ти дадат някой лев за него)
          Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
          Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
          Горе главата, нищо че е празна...

Comment

Първоначално публикувано от mirchozo Покажи съобщение
            Малко форсираш на място маторя, ако засмърди на яйца или запъртъци значи е за боклука (продваш го, ще ти дадат някой лев за него)
            Къде ги купуват?
            156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Където сменят гърнета

---------- Post added at 22:44 ---------- Previous post was at 22:25 ----------

Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщение
              Казва се резонантно гърне и това което се е получило е напълно нормално, просто този дрънчащ звук е неизбежен...
              А дали не се казва "резонаторно"?!? И това, което се е получило, въобще не е нормално, според мен ...

Comment

Първоначално публикувано от CrazyElement Покажи съобщение
                Аз пак да изпозлвам темата и да попитам , как разбра , че ти е запушен катализатора , защото гледам си бензинка и то 2.0 ТС като мен и да си попитам и аз.
                Гледаш дали ти е на поне 100к км колата.......ако е, значи е заминал.....
                "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Хах, Ники че в Бг рядко влизат 10г коли под 200к км, това с км не е гаранция, щото в някой страни сменят и катализатори.
                  Колега поиграй си малко с педала на газта за 1мин и ще разбереш отговора, ако вземе да мирише гадно е ясна работата.
                  Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
                  Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
                  Горе главата, нищо че е празна...

Comment

Както казаха колегите при мен симптомите за запушен катализатор бяха: слаба миризма на сяра, слабо избухване на вредните газове от ауспуха и постепенно влошаваща се динамика при ускорение. Що се отнася до това дали е работил самия катализатор силно се съмнявам като въждам какво е изписано на дисплея за изминат пробег.
                    А що се отнася до бученето ми е интересно дали и при теб колега Ферарист е така понеже прочетох, че си направил въпросната интервенция преди време.
                    Alfa Romeo 156 TS 2.0

Comment

Първоначално публикувано от mirchozo Покажи съобщение
                      Хах, Ники че в Бг рядко влизат 10г коли под 200к км, това с км не е гаранция, щото в някой страни сменят и катализатори.
                      Колега поиграй си малко с педала на газта за 1мин и ще разбереш отговора, ако вземе да мирише гадно е ясна работата.
                      Е аз тези дни я карам с отворени прозорци колата , и газ и давам и като спра на светофар не мирише на яйца, но именно това ми е мисълта един катализатор го дават около 100 000 км живот , моята кола е на почти 190 000км , да приемем , че не е сменян , но не мириши на яйца, значи не е запушен , но тук почвам да се чудя дали има някакво частично запушване(примерно да не мириши на яйца , но да не изпуска газове на 100%)?
                      Alfa Romeo 156 2.0 TS `99 V3 | BN RICH/DISTINTIVE | Remapped by O.E.Motorsport., Eibach Black Springs, 17'' Rims, V6 Intake mod, Denso Iridium spark plugs, Lighten pulley crank

Comment

Ако толкова те боли за катализатора, запази си го след като сложиш резонатор и покарай известно време без него, ако няма подобрение си го върни обратно...
                        Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
                        Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщение
                          Ако толкова те боли за катализатора, запази си го след като сложиш резонатор и покарай известно време без него, ако няма подобрение си го върни обратно...
                          Много играчка иначе бих го направил.

Comment

Не го закачай щом е така в момента
                            Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                            Нагоре по стълбата, която води надолу
                            sigpic

Comment

Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
                              Не го закачай щом е така в момента
                              Ами да не го закачам ама карам колата с развалена сонда близо 2 год. докато разбера , че е сдала багажа, сега вече 2-3 месеца я карам с откачена , а гледам пиши , че ако ламбда сонда не е изправна разваля яко катализатора.

Comment

Working...
                              X